CAS NÓOS
Política 19/06/2013

Urdangarin respon al jutge del cas Nóos que no té les actes de l'empresa Aizoon

El duc de Palma afirma que els documents estan en mans d'un bufet d'assessorament fiscal dels cunyats de Diego Torres, que s'encarregaven de la comptabilitat

Efe
1 min

PalmaL'advocat d'Iñaki Urdangarin ha informat al jutge del cas Nóos, José Castro, que el seu defensat no té ni ha tingut el llibre d'actes de la societat mercantil Aizoon, de la qual és propietari al 50% amb la infanta Cristina, pel que no podrà aportar-les tal com havia reclamat el magistrat. El lletrat Mario Pascual Vives ha respost per escrit al requeriment que havia formulat el jutge el passat 5 de juny a Urdangarin, demanant els llibres d'actes "i altres que conforme a llei estigués obligada a portar l'entitat mercantil Aizoon des de la seva constitució a l'actualitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'advocat, Urdangarin no pot atendre a la petició perquè aquests documents "no obren ni han obrat en el seu poder", ja que de totes les qüestions "comptables, administratives, documentals, fiscals i tributàries" d'Aizoon s'ocupaven els germans Tejeiro, Miguel, Marco i Luis, en les seves respectives especialitats, a través del Bufet d'Assessorament Fiscal Medina-Tejeiro. Els germans Tejeiro són cunyats de Diego Torres, l'exsoci d'Urdangarin a l'Institut Nóos, i dos d'ells estan imputats en la causa, Miguel i Marco Antonio Tejeiro. Tots dos van ser, respectivament, secretari i comptable de l'entitat que és investigada pel suposat desviament de fons públics.

El jutge Castro investiga possibles delictes fiscals a Aizoon, segons la nova línia d'investigació del cas apuntada per l'Audiència de Palma en un acte en el qual aquest tribunal va deixar sense efecte la citació de la infanta Cristina a declarar com imputada en el cas Nóos.

D'una altra banda, el jutge Castro ha rebut aquest dimecres uns documents que havia requerit a Suïssa en el marc d'aquesta investigació i ha donat trasllat dels mateixos a la Fiscalia i a les altres parts personades.

stats