Política 22/08/2016

ICV respon a Colau que "la immensa majoria" dels 'comuns' no se senten cridats a la Diada

Coscubiela atribueix la predisposició de l'alcaldessa a participar en la manifestació de l'ANC al fet que necessita ERC i la CUP per governar

Ara
1 min
Iniciativa vol ser la casa gran de federalistes i independentistes

BarcelonaSi bé l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat aquest dilluns que hi ha motius per assistir a la manifestació de la Diada convocada per l'ANC i Òmnium Cultural, ICV ha manifestat públicament que no està d'acord amb aquest posicionament perquè no considera que el seu electorat se senti cridat a participar-hi. "Tinc la impressió que la immensa majoria de votants de Catalunya Sí que es Pot, En Comú Podem o Barcelona en Comú no se senten cridats a participar en una manifestació que aposta per un full de ruta unilateral i per donar un suport claríssim al president Puigdemont", ha argumentat el portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, en una entrevista a 'El balcó' de SER Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent ecosocialista ha atribuït els arguments de Colau al "seu sentit institucional", però ha recordat que dins dels 'comuns' hi ha un rebuig "unànime" al full de ruta independentista que defensen Junts pel Sí, la CUP i el govern presidit per Carles Puigdemont.

Coscubiela ha anat més enllà i ha assegurat que un possible motiu pel qual l'alcaldessa de Barcelona es planteja participar en la manifestació de la Diada és que necessita els suports d'ERC i la CUP per governar l'Ajuntament. "Si es tenen només 11 regidors d'un total de 41, cal nedar i guardar la roba; és normal", ha sentenciat.

stats