Política 18/07/2014

El president dels liberals europeus avisa Rajoy que ha de resoldre el cas català "de forma democràtica"

Graham Watson, de visita a Barcelona, posa de manifest que "mai" s'ha votat la relació entre Catalunya i Espanya

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president dels liberals europeus, Graham Watson, ha defensat aquest matí des de Barcelona la "tria democràtica de la identitat" en el marc europeu, en referència als referèndums previstos a Escòcia i a Catalunya per la propera tardor. "Un dels temes que haurà de tractar Jean-Claude Juncker com a president de la Comissió Europea és el dret a l'autodeterminació", ha indicat Watson, que ha comparegut en roda de premsa a la seu de CDC acompanyat de Josep Rull, secretari d'organització, i del vicepresident del partit liberal, Marc Guerrero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Watson, sobre la reunió que mantindran Artur Mas i Mariano Rajoy, ha demanat al president espanyol que resolgui "de forma democràtica" les relacions entre Catalunya i Espanya.

"La relació entre Catalunya i Espanya no és voluntària, no hi va haver mai un vot", ha assegurat Watson, que ha contraposat la situació amb la d'Escòcia, "on sí que hi va haver un vot". "Hi ha un govern que és molt insistent en un estat centralista", ha indicat sobre l'executiu espanyol que lidera Mariano Rajoy.

stats