CAS PALMA ARENA
Política 23/01/2012

Els fiscals mantenen la pena de 8 anys i mig de presó demanada per Matas

En canvi, dupliquen la petició de condemna per al periodista que suposadament va cobrar de forma fraudulenta per escriure discursos a l'expresident balear

Ara
1 min

PalmaEls fiscals Anticorrupció de Balears, Pedro Horrach i Juan Carrau, han anunciat avui en les conclusions que mantenen la pena de 8 anys i mig de presó demanada per a l'expresident balear Jaume Matas pels pagaments suposadament fraudulents al periodista que li escrivia els discursos. Precisament, els fiscals han duplicat la petició de pena per al periodista Antonio Alemany, per a qui demanen 9 anys i 9 mesos de presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de set dies de declaracions i aportació de proves, els fiscals segueixen trobant Matas responsable dels delictes de malversació, prevaricació, falsedat, tràfic d'influències i frau. Han retirat l'acusació d'una dels sis encausats, Dulce Linares, excap de gabinet de l'expresident, per a la qual inicialment demanaven 1 any i mig de presó. Per a la resta segueixen demanant penes de presó, encara que en alguns casos les han modificat.

stats