Política 03/11/2015

La Fiscalia investiga el secretari general de Manos Limpias per presumpte blanqueig de capitals

Ara
1 min
CONTRA LA CORRUPCIÓ SENSE IDEOLOGIA CONFESSA 
 El lletrat Miguel Bernard, fundador de Manos Limpias, assegura que l’entitat  no és ni de dretes ni d’esquerres i que el seu objectiu és lluitar contra la corrupció.  No hi ha cap institució a Espanya que s’escapi de les seves querelles.

BarcelonaLa Fiscalia investiga el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernard, i l'advocada Virgínia López per presumpte blanqueig de capitals i apropiació indeguda. Segons publica aquest dimarts el diari 'Abc', el dirigent hauria extret el 2010 més de 103.500 euros d'un compte del sindicat que dirigeix i n'hauria entregat la meitat a l'advocada, coneguda per dirigir l'acusació popular del cas Nóos, on està personat el sindicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l''Abc', Bernard ja va reconèixer aquest repartiment de fons a la Fiscalia el 14 d'octubre i justifica, en declaracions al diari espanyol, que havia sostret els diners per a "despeses del mateix sindicat" i per pagar els honoraris a la lletrada. A més, afirma, l'origen dels fons és "lícit".

Els fets es remunten a l'any 2010 i els diners procedien de gairebé mil estalviadors de Fórum-Afinsa, l'estafa de la inversió en segells de correus.

stats