Política 20/01/2017

Una eurodiputada sueca avisa que Espanya vol boicotejar l'acte del Govern a Brusel·les

L'eurodiputat Ramon Tremosa no descarta que el PP opti per contraprogramar la cita

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, conversa amb el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva.

BarcelonaBodil Valero, eurodiputada del partit verd suec, ha advertit a través d'un correu electrònic enviat a tots els europarlamentaris, de la intenció del govern espanyol de boicotejar la conferència que oferiran, dimarts al Parlament Europeu, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El correu l'ha fet públic via Twitter l'assessor de l'eurodiputat Ramon Tremosa, Aleix Sarri. En el text, Valero no només confirma que hi assistirà sinó que també afirma que "les autoritats espanyoles, tal com acostumen a fer, tracten d'aturar la conferència". Per la seva banda, l'eurodiputat Ramon Tremosa assegura que es preveu una gran assistència a l'acte i que això "preocupa" el PP. Tanmateix, no descarta que optin per reprogramar un altre acte a la mateixa hora per evitar que "caps visibles del Parlament Europeu" assisteixin a l'acte sobiranista.

En aquesta conferència, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, explicaran que el govern espanyol es nega a parlar sobre el referèndum encara que a Catalunya hi ha una majoria política i social disposada a celebrar un referèndum pactat.

stats