POLÍTICA
Política 19/06/2014

Tres detinguts i diversos identificats a Madrid per lluir símbols republicans

Els tres arrestats són en llibertat però els agents han detingut un quart home per una agressió arran d'una discussió

Ara / Agències
1 min
Durant la desfilada s'han viscut alguns moments de tensió / REUTERS

MadridTres persones, dues dones i un home, han estat detingudes aquest dijous al matí a Madrid per cridar consignes i lluir símbols republicans durant la desfilada del nou rei d'Espanya, però poques hores més tard els han deixat en llibertat amb càrrecs. Els acusen de delictes de desobediència i resistència a l'autoritat. Després de les primeres detencions la policia a detingut un quart home acusat d'agredir-ne un altre que defensava la monarquia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La policia espanyola ha relacionat les tres primeres detencions amb una protesta republicana que havia estat prohibida. Un dels detinguts formava part d'un grup de persones d'edat avançada que han cridat "Visca la República!" just quan passava el nou monarca i hauria intentat d'interrompre el recorregut de la comitiva reial. Agents de la Policia Nacional els ha envoltat i s'han endut un home emmanillat. Segons que ha informat a l'agència EFE la Red Solidaria Antirepresiva, es tracta de Rafael Flores, membre de la Coordinadora Republicana de Madrid.

A més, els agents han identificat desenes de persones que lluïen símbols republicans. Cap a les 14.30, segons EFE, un grup de republicans ha discutit amb un de monàrquics a la plaça de Santo Domingo i un home ha agredit un dels monàrquics, que era amb la seva família, fent-li un trau a la cella. La policia l'hauria arrestat quan fugia perseguit per l'atacat.

stats