Política 23/06/2017

Ciutadans porta l'informe dels lletrats sobre la reforma del reglament del Parlament al Consell de Garanties Estatutàries

Consideren que és un "informe tècnic desvinculat dels interessos polítics" que és "rellevant" que els juristes del CGE coneguin

Mireia Esteve
1 min
Carlos Carrizosa, diputat de Ciutadans (C's), en roda de premsa al Parlament / ACN

BarcelonaAquest dimecres, els lletrats del Parlament van presentar un informe amb "observacions" jurídiques a la mesa de la cambra sobre la reforma del reglament que han impulsat Junts pel Sí i la CUP en relació, especialment, amb la tramitació per lectura única que permetria tramitar la llei de transitorietat. Aquest matí, Ciutadans ha portat aquest informe al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) perquè considera que és un "informe tècnic desvinculat d'interessos polítics" que és "rellevant" que el CGE tingui en compte a l'hora d'emetre el seu dictamen, que tant aquest mateix grup com el PSC van sol·licitar fa unes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, considera que aquest informe estableix moltes de les raons "que tota l'oposició esgrimeix contra la tramitació d'aquesta reforma del reglament del Parlament". Segons Carrizosa, quan la modificació del reglament va iniciar el tràmit en comissió, els grups de l'oposició van demanar un informe dels lletrats, però "la mesa ho va denegar", ha assegurat. "També vam demanar compareixences d'experts per explicar matèries controvertides i tampoc ho van voler", ha assegurat el portaveu.

Tot i això, "sempre que es modifiquen les normes internes del Parlament", els lletrats s'han de pronunciar i, en aquest sentit, per a Carrizosa "han tret una targeta groga a Junts pel Sí i la CUP", perquè els adverteix que "no poden atropellar els drets de l'oposició i deixar-la sense debat".

stats