Política 23/03/2015

Castro imputa Jaume Matas pel presumpte finançament il·legal del PP balear

L'expresident balear declararà per videoconferència des de la presó de Segòvia

Ara
1 min
Jaume Matas, durant la compareixença per videoconferència en la comissió de Son Espases

PalmaEl jutge José Castro ha citat a declarar en qualitat d'imputat Jaume Matas en el marc de la investigació sobre el presumpte finançament il·legal del PP balear. L'expresident del Govern Balear s'explicarà aquest divendres al migdia per videoconferència des de la presó de Segòvia. El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Palma també ha citat aquest divendres Fernando Areal Montesinos, també com imputats. Areal, cunyat de Matas, exercia també com a gerent del PP balear.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest divendres estan convocats a declarar com a testimonis l'exalcaldessa de Palma Catalina Cirer i l'exdiputat del PP Joan Huguet. En la providència, el jutge especifica que les declaracions se centraran en l'adquisició i reforma de la seu del PP balear. Castro investiga, en el marc de la peça número 28 del cas Palma Arena, el presumpte finançament irregular del PP balear, en la qual ja han declarat l'extresorer del PP Luis Bárcenas i l'exregidor de Palma Javier Rodrigo de Santos.

Bárcenas va assegurar davant del jutge que el constructor Antonio Pinal va pagar la reforma de la seu del PP de Palma el 2004 com una donació no lligada a contractes públics. Per la seva banda, Rodrigo de Santos va afirmar que diversos empresaris li van confessar que el partit exigia un 3% de comissió als adjudicataris d'obres públiques durant la legislatura 2003-2007, quan Matas era president autonòmic.

stats