Política 22/06/2017

La CUP avisa a Junts pel Sí que no permetrà reinterpretacions en el resultat del referèndum

Els cupaires diuen als comuns que concebre l'1-O com una mobilització és de "traïdors"

Núria Orriols
2 min
La CUP avisa a Junts pel Sí que no premetrè reinterpretacions en el resultat del referèndum

BarcelonaLa CUP ha iniciat ja la seva campanya pel 'sí' al referèndum. Els cupaires hi han donat el tret de sortida aquest dijous a Sant Andreu amb l'objectiu d'atraure les bases dels comuns cap al 'sí' al referèndum. De fet, el seu lema, 'Viure és prendre partit', és un dard implícit a l'espai que lideren Ada Colau i Xavier Domènech perquè participin en la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'encarregada d'enviar el missatge ha sigut la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que ha llançat un avís implícit als comuns assegurant que concebre l'1-O com una mobilització més és de "traïdors". Tanmateix, no han sigut els únics que han rebut les crítiques cupaires; l'esquerra independentista també ha avisat a Junts pel Sí que no vol dilacions ni reinterpretacions del resultat del referèndum.

En la seva intervenció, Reguant ha advertit que no es pot utilitzar la consulta per negociar noves condicions a Catalunya amb la Moncloa sinó per aplicar el resultat que sorgeixi de forma vinculant. També ha tornat a reclamar garanties de vot al Govern i que s'expliquin en detall en l'acte del 4 de juliol en què l'executiu exposarà com es farà la consulta.

Pel que fa al full de ruta, la diputada de la CUP ha reiterat que la seva opció és que hi hagi una llei específica per al referèndum i una altra de transitorietat que reguli "l'endemà" de la consulta. "Ens hem de dotar de totes les eines", ha reclamat Reguant. Els cupaires defensen aquesta opció des del principi, tot i que no deixen clar el seu posicionament sobre el debat que internament té Junts pel Sí: quan s'ha d'aprovar la llei de transitorietat, abans o després de la consulta, tot i que el contingut de la norma només entri en vigor en cas que surti majoritàriament el 'sí'.

stats