Política 02/02/2015

Manos Limpias demana imputar Jordi Pujol Ferrusola per la gestió de la fortuna oculta de la família

El sindicat ultradretà reclama que es presentin els documents de Florenci Pujol a què l'expresident va fer referència en la seva declaració per acreditar la procedència dels fons

Efe
2 min
El jutge Ruz posa setge a l’entorn empresarial de Pujol Ferrusola

BarcelonaL'acusació popular exercida per Manos Limpias en la causa oberta per aclarir l'origen de la fortuna oculta de l'expresident català Jordi Pujol ha demanat a la jutge que citi a declarar com a imputat el seu primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, atès que va gestionar els fons investigats —segons la declaració de l'expresident del passat 27 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu escrit, el sindicat ultradretà demana a la titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona que imputi Jordi Pujol Ferrusola, després que en les seves declaracions de la setmana passada tant el seu pare com els seus germans expliquessin a la jutge que ell havia administrat els diners ocults a Andorra i s'havia encarregat de fer ingressos en els seus comptes.

En la seva declaració davant la jutge com a imputat, l'expresident de la Generalitat va insistir que els diners ocults procedeixen d'un llegat que va cedir el seu pare, Florenci, a la seva dona i néts i que va ser gestionat successivament pels ja morts Delfí Mateu i Joaquim Pujol, i posteriorment per Jordi Pujol Ferrusola.

Manos Limpias considera que la declaració de Jordi Pujol júnior és indispensable per conèixer l'origen dels fons investigats i els moviments que han experimentat al llarg dels últims anys.

Reclam de l'escrit de Florenci Pujol

També l'acusació popular sol·licita a la jutge que requereixi a Marta Ferrusola que aporti les "notes o escrit" de Florenci Pujol a què el seu marit va fer referència en la declaració i que, segons la seva versió, demostraria que la fortuna oculta procedeix d'un llegat familiar.

Jordi Pujol va explicar a la jutge que la seva dona disposa d'una carta en la qual el seu pare, Florenci, es compromet a adoptar "decisions per assegurar el futur" dels seus néts i la seva nora, encara que sense lliurar al jutjat aquest suposat document, manuscrit i sense signar.

Manos Limpias creu necessària aquesta diligència per investigar la fortuna ocultada per la família Pujol, "a falta de qualsevol altre suport documental, encara que mínim, que pogués aparentar o donar veracitat a la versió que mantenen declarada els imputats quant a l'origen dels fons".

Una altra de les diligències que demana Manos Limpias és la declaració com a testimonis de Maria Pujol, germana de l'expresident de la Generalitat, i el seu marit, perquè ratifiquin davant la jutge, com ja han fet en diversos mitjans de comunicació, que desconeixien l'existència del suposat llegat de Florenci Pujol.

També demana Manos Limpias que es requereixi el Banco de Madrid, entitat a través de la qual els Pujol van regularitzar els seus diners a Andorra, perquè certifiqui si algun dels imputats va facilitar "algun tipus de documentació legal que acredités o sustentés aquesta herència o llegat".

Manos Limpias vol que el Banco de Madrid certifiqui també si va requerir als Pujol "algun tipus de documentació acreditativa de l'origen dels fons procedents d'Andorra, amb el mateix objecte i en compliment de les seves obligacions en matèria de prevenció de blanqueig de capitals".

Segons Manos Limpias, no consta que els Pujol "aportessin documentació legal de l'herència o llegat al qual fan referència" quan van obrir els seus comptes bancaris al Banco de Madrid, el juliol del 2014, per transferir-hi els fons que tenien a Andorra.

stats