Política 04/08/2015

Antonio Baños fixa el 27-S com la data que posa "fi" a l'"autonomisme i el 'processisme'"

El cap de llista de la CUP reitera que es necessita també la majoria de "vots" per legitimar el procés d'independència

Núria Orriols
2 min

BarcelonaAntonio Baños, cap de llista de la CUP el 27-S, ha valorat positivament la convocatòria d'eleccions del 27-S perquè fixa una data per a la "fi de l'autonomisme" i el "processisme", un concepte que ha definit com la "dilatació" del procés sobiranista que considera que interessa a determinades forces polítiques per "no resoldre" el conflicte democràtic. Ho ha dit després que el president Artur Mas hagi signat el decret per convocar les eleccions, ahir al Palau de la Generalitat. També ha remarcat que per a la CUP els comicis són un punt d'inflexió per iniciar el procés constituent i de "ruptura".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També s'ha referit a les majories necessàries per legitimar el procés. Tal com ja va dir el fins ara diputat de la CUP David Fernàndez, Baños ha reiterat que la CUP vol una majoria també en vots per legitimar el procés d'independència. "Formalment les eleccions es guanyen amb 68 diputats però no ens serveix. Necessitem una majoria popular perquè el procés tingui un mandat democràtic clar". Així, ha dit que volen una majoria "social i popular" fora del Parlament.

Investidura de Mas

Baños no s'ha volgut pronunciar sobre què farà la CUP quan arribi el moment d'investir un president, després del 27-S, ja que la CUP no funciona per "automatismes". Així, s'ha remès a les declaracions de David Fernàndez: "No investirem el president Mas però tampoc farem el joc a l'Estat". "Se'ns demana que ens pronunciem quan encara no ha passat res", ha dit.

Crida a la mobilització

També ha fet una crida a participar a la convocatòria de l'ANC d'aquesta tarda a plaça Sant Jaume perquè en qualsevol mobilització al carrer per impulsar el procés de "ruptura" la CUP hi serà.

stats