24/02/2011

Els Garra Rufa

2 min

Fa un parell de setmanes, vaig escriure una columna sobre la meva barberia explicant una anècdota que m'havia succeït. Alguns dies més tard, em vaig trobar amb una amiga pel carrer i després de posar-nos al dia de les coses importants, em va comentar que l'havia llegit i vam seguir parlant i compartint anècdotes sobre el món de les perruqueries i l'estètica.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Llavors, quan ja ens acomiadàvem, la meva amiga va deixar anar un comentari que em va fascinar. Com és costum en moltes perruqueries de dones, no com en les vostres, va ironitzar, s'ofereixen a les clientes diferents serveis, com per exemple una sessió d'ictioteràpia. De què?, vaig preguntar. Un peeling marí, un peelung ...? Sí, una exfoliació amb peixos. Ah... La meva amiga va obrir la bossa i va treure una mena de publicitat del centre en qüestió. A la foto, dues cames descansaven dins d'una mena d'aquari i un centenar de peixos embogits intentaven menjar-se els peus de la pobra senyora. Precisament és del que es tracta, va afegir la meva amiga. Aquests peixets es mengen la pell morta i estimulen el creixement de noves cèl·lules. A la vegada et fan un massatge que estimula la circulació de la sang mentre et relaxes i rebaixes l'ansietat. Es diuen peixos Garra Rufa i vénen dels rius de Turquia, Jordània i l'Iran. La meva amiga va seguir aportant dades de manera entusiasta i abans de separar-nos va insistir a recomanar-me un lloc prop de casa.

He tardat uns dies a decidir-me, però ahir, finalment, hi vaig entrar. Dues senyores estaven assegudes amb els peus dins la peixera, els ulls tancats i a punt de levitar mentre centenars de peixos Garra Rufa els feien petons als peus. Entusiasmat, vaig demanar hora però em van dir que era un establiment per a dones i que no podia ser. Hauré de parlar amb el meu barber urgentment.

stats