Mèdia 28/04/2017

S’estrenen les polèmiques tensions racials de ‘Dear white people’

La sèrie denuncia, amb sentit de l'humor, la discriminació subtil cap a les persones negres

à.g.
2 min
S’estrenen les polèmiques tensions racials de ‘Dear white people’

BarcelonaEncara no s’ha estrenat, però ja ha causat controvèrsia. Netflix ofereix des d’avui la sàtira Dear white people, basada en la pel·lícula del mateix nom, estrenada el 2014. El tràiler d’aquesta nova sèrie -en la qual una noia afroamericana renya els seus col·legues que es disfressen de negres embetumant-se la cara- ha desfermat una reacció a les xarxes socials per part de perfils identificats amb la dreta que consideraven aquesta ficció racista, perquè criminalitzava, al seu parer, els blancs. El guionista i creador, Justin Simien, va agrair la polèmica, ja que va dir que validava el missatge de la sèrie: que el racisme contra els negres encara és plenament vigent. El vídeo ha aconseguit ser el tràiler que acumula més polzes cap avall en relació a polzes cap amunt a YouTube.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Dear white people se centra en les vides d’alguns personatges afroamericans en un campus universitari fictici on la població blanca és majoria. Ho fa amb sentit de l’humor i amb voluntat d’expressar que, més enllà dels discursos oficials políticament correctes, hi ha una discriminació que s’expressa de forma més subtil.

La sèrie està protagonitzada per Brandon P. Bell (que ja apareixia al film original en el mateix paper), Logan Browning, Antoinette Robertson i Giancarlo Esposito, que exerceix de narrador.

La primera temporada consta de deu episodis, de mitja hora cadascun. L’estructura de la sèrie és coral, ja que el punt de vista va saltant de personatge i, a més, la sèrie també avança i retrocedeix en el temps.

Les primeres crítiques que arriben dels Estats Units consideren que la sèrie ha traslladat bé a la televisió l’estil de la pel·lícula i la combinació entre humor i drama.

stats