Mitjans Públics
Mèdia 31/07/2013

Mònica Terribas dirigirà 'El matí de Catalunya Ràdio'

El programa s'emetrà a partir del 2 de setembre, entre les 6 del matí i la 1 del migdia

Ara
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Mònica Terribas serà la veu dels matins de Catalunya Ràdio la propera temporada. L'acord s'ha tancat aquest dimarts de matinada i l'ha ratificat per unanimitat el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) aquest migdia. Es posa fi així a una incertesa de més de tres mesos, des que Manel Fuentes anunciés que no seguiria al capdavant del magazín. El periodista havia estat conduint el programa durant les quatre últimes temporades.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mònica Terribas ha estat el darrer any editora i consellera delegada de l'ARA. Anteriorment va ser directora de TV3, entre el 2008 i el 2012. També és professora titular de la Universitat Pompeu Fabra. En pantalla, la seva participació més recordada és la de conductora del programa 'La nit al dia', a la televisió pública catalana, entre el 2002 i 2008. Abans, va participar en diversos programes, sovint de la mà de Joaquim Maria Puyal, com ara 'La vida en un xip', 'Tres pics i repicó', 'Un tomb per la vida', 'Persones humanes', 'Som i serem', 'Avisa'ns quan arribi el 2000' i 'Temps era temps', espais on va fer de guionista, directora o coordinadora. L'arribada de Terribas a Catalunya Ràdio suposa el retorn de la periodista a la ràdio, ja que els seus inicis periodístics van ser als serveis informatius de Cadena 13.

L'espai arrencarà amb la nova directora el proper 2 de setembre. Començarà a les sis del matí i acabarà a la una, amb una primera franja informativa de 6 a 11 i una de més centrada en l'entreteniment entre les 11 i la 1 del migdia.

La notícia de la marxa de Fuentes es va saber, per sorpresa, el 30 d'abril. El locutor adduïa raons "familiars", però l'anunci arribava just tres dies després que el director de l'emissora, Fèlix Riera, hagués fet autocrítica de les dades obtingudes a l'EGM-Baròmetre: "Són males dades per a la franja del matí. Hem de rectificar, hem de millorar. No ens podem permetre aquests mals resultats". En el seu anunci en antena, Fuentes va defensar haver "renovat i modernitzat acuradament el programa com per estar en disposició per lluitar pel lideratge numèric d'audiència, cosa que en altres franges, per dissort, no passa".

Fuentes va prendre el relleu de Neus Bonet el 2009 i, durant dos anys, va aconseguir ser el programa més escoltat de la ràdio a Catalunya. El desembre passat, va marcar el rècord absolut d'oients per a 'El matí', amb 503.000 seguidors. Però els darrers resultats de l'EGM-Baròmetre no han estat tan benèvols. Segons les dades de juliol, Fuentes tenia 404.000 oients, per 495.000 de Jordi Basté i el seu 'El món a RAC1'.

Altres noms que s'havien considerat aquestes setmanes per presentar 'El matí de Catalunya Ràdio' eren els de Kilian Sebrià, editor del Catalunya Vespre, i Ramon Rovira, actual cap de comunicació de Banc Sabadell i excap d'informatius de TV3.

stats