Ara Llegim
Llegim 16/10/2012

El premi Nobel de literatura 2012 tindrà traducció al català

Edicions 62 publicarà la novel·la 'Canvi', de l'escriptor xinès Mo Yan

Ara
1 min
Mo Yan, premi Nobel

BarcelonaEdicions 62 ha adquirit els drets de publicació de la novel·la 'Canvis', del nou premi Nobel de literatura, Mo Yan. En aquesta novel·la, que apareixerà en els pròxims mesos. L'escriptor xinès personalitza els canvis polítics i socials de les darreres dècades al seu país en una narració disfressada d'autobiografia.

Mo Yan, un pseudònim que significa 'no parlis' en xinès, amaga Guan Moye, que es va fer famós gràcies a l'adaptació cinematogràfica de la novel·la 'El sorgo roig', realitzada pel director Zhang Yimou.

Nascut el 1955 a la província de Shandong en una família d'agricultors, va deixar d'anar a l'escola durant la Revolució Cultural per passar a treballar en una fàbrica que produïa petroli. Quan tenia vint anys es va unir a l'Exèrcit d'Alliberament del Poble i va començar a escriure quan encara era un soldat, l'any 1981. Tres anys més tard, se li va assignar una plaça de professor al departament de Literatura de l'Acadèmia Cultura de l'Exèrcit. Influït per la crítica política de Lu Xun i el realisme màgic de García Márquez, Mo Yan és el novel·lista més premiat d'una generació d'escriptors sorgida a mitja dècada dels 80 que retrata els costums i mites de la Xina rural.

stats