28-N
Internacional 26/11/2010

La premsa internacional recull el vessant més polèmic de la campanya electoral catalana

Només els rotatius nord-americans analitzen els comicis de diumenge des d'una perspectiva política. Consideren que són un test per a Rodríguez Zapatero

Redacció
1 min
"Qui ha dit que la política és avorrida?", explica 'Corriere della Sera'.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El vídeo del del PSC sobre l'orgasme ha estat l'element més destacat de la campanya de les eleccions catalanes a la premsa internacional. Edicions digitals de diaris com Clarín, Corriere della Sera i Libération se n'han fet ressò, així com The Huffington Post. La BBC també ha fet referència al videojoc de la cap de llista del PP per Barcelona, Alicia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Però altres capçaleres com The Washington Post i The Wall Street Journal s'han estimat més tractar els comicis al Parlament de Catalunya com una prova de foc per al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. The New York Times fa aquesta mateixa lectura i destaca el pes econòmic de Catalunya a l'Estat espanyol. El rotatiu nord-americà pronostica a més un triomf de CiU. Precisament el web suís SwissInfo ha publicat una entrevista al candidat de la federació nacionalista.

La candidatura de Joan Laporta per Solidaritat Catalana per la Independència ha tingut un espai a The Guardian. El rotatiu anglès ressalta la participació a la campanya d'aquest partit de l'actriu pornogràfica Maria Lapiedra.

stats