11/11/2016

El cinquè triomf seguit del Barça Lassa arriba amb neguit final

Ante Tomic, pivot del Barça Lassa, intentant aixecar la pilota durant el partit contra el Zalgiris Kaunas.

BarcelonaSarunas Jasikevicius va tornar al Palau Blaugrana, però ho va fer per asseure’s a 15 metres d’on a l’estiu havia imaginat, a la banqueta de l’equip rival d’un Barça Lassa que ahir va superar el Zalgiris Kaunas (92-86) i va sumar la seva cinquena victòria consecutiva. Des que ha tornat Petteri Koponen l’equip blaugrana no coneix la derrota. El triomf culer, això sí, no va ser tan senzill com els seus aficionats havien imaginat, i el penúltim classificat de l’Eurolliga va presentar molta oposició. A 22 segons del final tan sols perdia per dos punts de diferència.

Tyrese Rice, que va anotar 18 dels seus 20 punts en la segona meitat, i Petteri Koponen (16) van liderar un triomf en què els joves Sasha Vezenkov (12) i Marcus Eriksson (11) van tenir un protagonisme destacat. Stratos Perperoglou, que va rebre un fort cop al maluc, no va poder disputar la segona meitat, cosa que va reduir una ja prou minvada rotació blaugrana. Brock Motum, que va sumar 26 punts sortint des de la banqueta, va ser el millor dels visitants.

“Ha sigut una victòria molt important per a nosaltres en aquest tram tan complicat. El Zalgiris ha jugat d’una manera excel·lent i ha mantingut el desig de guanyar sempre. Nosaltres teníem molta pressió per guanyar”, va opinar Georgios Bartzokas. L’entrenador del Barça Lassa va destacar la feina de Brad Oleson: “Ha fet exactament el que necessitàvem”.

Menys motivat que contra el Maccabi FOX Tel Aviv o el Reial Madrid, el Barça Lassa va trigar a agafar el fil a un duel incòmode contra un rival que Jasikevicius ha sabut endreçar. El Zalgiris Kaunas ha millorat en defensa i té un joc ofensiu equilibrat que comet poques errades. A més, ha heretat el caràcter del seu entrenador i és un equip que mai perd la cara als partits. Tot i començar perdent, el conjunt lituà va arribar al descans amb el marcador molt ajustat (36-35).

La màxima renda del Zalgiris va ser de quatre punts (48-52) i va servir perquè el Barça Lassa veiés les orelles al llop i reaccionés amb un contundent parcial de 13-2 que va tranquil·litzar el Palau Blaugrana (61-54). Tot i això, l’equip local mai va aconseguir aixecar el seu avantatge per sobre dels 10 punts (78-68) i el rival lituà sempre va tenir la sorpresa a tir.

El Barça Lassa va arribar als últims 22 segons de partit amb un avantatge de tan sols dos punts (88-86), però Tyrese Rice i Joey Dorsey es van mostrar segurs des de la línia de tirs lliures i van saber assegurar la victòria (92-86).

Jasikevicius critica els àrbitres

Sarunas Jasikevicius va fer una roda de premsa molt crítica amb l’Eurolliga. “L’arbitratge ha sigut un dels factors més importants pels quals hem perdut el partit. No ens agrada parlar d’això, però ha sigut decisiu. Així és molt difícil competir. No és la primera vegada que ens passa, hem tingut arbitratges dolents en molts partits i no podem callar”, va dir el tècnic del Zalgiris. “Respecto la seva opinió, però no la comparteixo”, va respondre Bartokzas.

Holmes debuta i el club continua buscant base

Quan faltaven 7 minuts i 35 segons per arribar al descans, Georgios Bartzokas va fer debutar Jonathan Holmes. Descol·locat en atac i incòmode amb el criteri arbitral, l’aler pivot nord-americà va disputar 12.40 minuts, temps en què va sumar 4 punts i 2 rebots. El jugador no sabia que al bàsquet europeu t’eliminen amb 5 faltes personals i tan sols se sabia 3 sistemes ofensius. El Barça Lassa continua buscant un director de joc. El club blaugrana va rebutjar ahir nous oferiments de diferents intermediaris, ja que cap dels bases proposats s’ajusta als seus requisits. El francès Léo Westermann -el conjunt culer va rebutjar els drets d’aquest jugador- va ser titular amb el Zalgiris Kaunas.