CATALUNYA-HONDURES
Esports Futbol 27/12/2010

“Per un país de tots, l'escola en català”

Òmnium Cultural i la FCF presenten el lema de la pancarta amb què respondran la sentència del Suprem contra el model educatiu català al partit de la selecció catalana

Albert Solé
2 min
La pancarta d'Òmnium i la FCF.

BarcelonaÒmnium Cultural i la Federació Catalana de Futbol (FCF) han presentat aquesta tarda el lema de la pancarta amb la qual saltaran al terreny de joc voluntaris d'Òmnium i, posteriorment, els jugadors de la selecció catalana, en el tradicional partit que enguany els enfrontarà a Hondures a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. "Per un país de tots, l'escola en català" ha estat el lema triat per fer evident el rebuig de Catalunya a la sentència del Tribunal Suprem contra el model educatiu català.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que espera que demà a Montjuïc hi hagi molta gent, ha volgut deixar clara la seva postura: "Demà no juguem contra Hondures, sinó que Òmnium, la Federació Catalana de Futbol i Hondures juguem contra qualsevol agressió a la llengua i a la cultura catalanes". A més, sobre la sentència del Tribunal Suprem, la presidenta de l'entitat catalana ha afirmat: "El pitjor de tot és voler crear un conflicte on no n'hi havia" i ha afegit: "El model educatiu català l'ha avalat Europa. Qui vulgui trencar la convivència ens trobarà a tots junts perquè no ens marquin cap gol".

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals, ha recordat que el partit de demà de la selecció catalana, a més d'un partit de futbol, "és un punt de reflexió per als catalans perquè no podem permetre segons quines intromissions".

El president de la FCF espera que l'estadi presenti una bona imatge i creu que la reivindicació "és un bon motiu perquè la gent a qui no li agrada massa el futbol s'apropi a l'estadi". "Si no posem unes 30.000 persones a l'estadi, ens ho hem de començar a fer mirar una mica. El dia 10 de juliol vam posar un milió de persones al carrer", ha comentat.

Muriel Casals ha demanat a Johan Cruyff, el seleccionador català, que faci un esforç per parlar el català i que, si vol, ells ja li busquen una parella lingüística. Jordi Casals ha defensat Cruyff: "És cert que no parla català, però ell sempre ha defensat Catalunya i va ser el primer capità del Barça que es va posar les quatre barres al braçal i li va posar Jordi al seu fill quan aquí estava prohibit per la dictadura de Franco", ha conclòs.

stats