Esports Bàsquet 27/01/2011

Un Regal Barça amb quatre baixets guanya on ningú no ho havia fet (67-68)

Quan pitjor estaven les coses, Xavi Pascual ha sorprès tothom situant quatre jugadors exteriors junts a la pista i la tàctica ha estat definitiva

Roger Grimau sota la pressió de Giorgio Shermadini.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Un Regal Barça mandrós, que ha treballat durant tres dels quatre quarts, ha aconseguit la victòria a l'Stozice Arena (67-68), on ningú no ho havia fet aquesta temporada. Quan pitjor estaven les coses, Xavi Pascual ha sorprès tothom situant quatre jugadors exteriors junts a la pista. La tàctica ha estat definitiva.

Xavi Pascual ha detectat aviat quin era el punt feble de l'Union Olimpija, el seu joc interior, i ha encetat el partit buscant com treure rendiment a aquesta situació. Kosta Perovic, Erazem Lorbek i Fran Vázquez han tingut opcions per fer patir l'adversari a la pintura i així han arribat els primers avantatges visitants (4-17). Al final del primer quart, 11-19.

El conjunt local ha tractat de millorar les seves ajudes interiors, circumstància que ha sabut aprofitar Joan Carles Navarro per anotar els tres primers triples que ha intentat. La seva facilitat anotadora (15 punts en 14 minuts ) ha ajudat el Regal Barça (18-27). Al final, 26-36.

Animat per gairebé 13.000 seguidores, l'Union Olimpija ha retallat distàncies després del descans, quan s'ha col·locat a quatre punts (43-45). La defensa visitant, que en els dos primers quarts havia funcionat a la perfecció, ha començat a mostrar-se més inestable, encaixant 28 punts en 10 minuts, situació que han aprofitat els eslovens per posar-se per davant 54-52.

Ha patit el Regal Barça, que s'ha vist quatre punts abaix en el marcador (59-55). Xavi Pascual ha optat per jugar amb quatre baixets (amb Alan Anderson de quatre) i, sobretot, per intensificar la defensa, situació clau per aconseguir la victòria. Kenny Gregory, que no ha tingut ni un segon de descans en 40 minuts de joc, ha tingut una última opció per donar el triomf als locals, però no s'ha mostrat encertat en un llançament frontal. Al final, 67-68.