Futbol femení
Esports Barça 16/06/2017

La Copa de la Reina també serà cosa del Barça i l'Atlètic de Madrid

Les blaugranes es desfan del València per 2-1, mentre que les madrilenyes derroten el Granadilla per 2-0

i
Gemma Gili i Joyce, durant el Barça-València de Copa

BarcelonaDurant tot l’any, la Lliga va quedar en una batalla entre el Barça i l’Atlètic de Madrid, i ara la rivalitat també s’estén a la Copa de la Reina. Demà, diumenge (11.30 h, Gol), es reeditarà la final que la temporada passada va guanyar el conjunt matalasser davant de les blaugranes. L’equip català ha resolt la semifinal contra el València amb una victòria per 2-1, mentre que les madrilenyes van derrotar el Granadilla Tenerife Egatesa per 2-0. En el triomf blaugrana, els gols de Gemma Gili i Vicky Losada abans de la mitja hora han deixat sense resposta el conjunt xe, que només ha trobat el gol en l'últim segon del partit, a través de Maripaz Vilas.

Tampoc era fàcil trobar-hi reacció, perquè les altes temperatures que s'han viscut a Madrid (38 graus marcaven els termòmetres a l'inici del partit) han complicat que els dos equips hagin pogut desplegar la seva millor versió.

El València ha començat molt fort, amb una cadena de tres arribades que han posat en alerta el Barça, però superat el quart d'hora de partit, s'ha desinflat i ha permès que les blaugranes comencessin a avançar metres. Fruit d'aquesta major presència ofensiva de les catalanes, ha arribat el primer gol, obra de Gemma Gili, amb un xut des de la frontal de l'àrea després d'una jugada que, prèviament, havia obligat Tiane Endler a intervenir. De seguida ha arribat el segon gol, gràcies a la pressió de Vicky Losada en un servei de banda.

El marcador ha sigut massa càstig per a un València que, tot i els esforços per reconnectar-se amb el partit a través de centrades buscant el cap de Maripaz Vilas, no ha pogut afegir ritme al to baix amb què el Barça ha deixat morir la semifinal. De fet, el 2-1, obra de la golejadora gallega amb un xut llunyà, ha arribat al minut 94, sense marge per afegir pressió.