Esports Barça 20/04/2017

Luis Enrique no es pot treure del cap la primera part de Torí

Diu adeu a la Champions en l’únic partit europeu que no guanya al Camp Nou

i
Luis Enrique, resignat a l’àrea tècnica del Camp Nou en veure que el seu equip no podia superar el Juventus.

BarcelonaLa fe de Luis Enrique en la remuntada s’anava esvaint a mesura que passaven els minuts. A la segona part veia que no hi havia manera de foradar la porteria de Buffon. De fet, amb prou feines es generaven ocasions clares. Els moviments de l’asturià, enèrgics al principi, es van anar apagant mentre començava a pensar en els primers 45 minuts del partit d’anada al Juventus Stadium. És allà on pensa que se li va escapar l’eliminatòria de quarts de final de la Champions. “Un primer temps molt pobre a Torí, tant a nivell ofensiu com defensiu, ens ha fet fora d’aquesta Champions. Me’n recordaré molt de temps”, reconeixia.

Luis Enrique disputava l’últim partit de Champions a la banqueta del Barça, després d’anunciar al febrer que no seguiria com a entrenador. Aleshores el seu anunci va servir per calmar els ànims al vestidor i a l’entorn i sacsejar un equip que va acabar capgirant l’eliminatòria contra el PSG. Contra la Juve no va trobar el miracle que buscava. “Em quedo amb l’actitud i el comportament dels jugadors i de l’afició. Al final no hem pogut ni guanyar el partit, que penso que hauria sigut el més just. Però al futbol no n’hi ha prou generant ocasions, cal materialitzar-les. I això és el que ens ha faltat”, explicava.

La cara de Luis Enrique era de resignació. Es definia com “un lluitador amb genètica asturiana, la de Pelai”, i que se sentia “còmode quan les coses s’espatllaven més”, com aquesta setmana, en què va donar “el millor d’ell”. A Torí va apostar per una defensa de tres homes, feta miques per l’atac incisiu de la Juve. Al Camp Nou va tornar a la línia de quatre i va resoldre parcialment el problema, perquè si bé l’equip va defensar-se molt millor, va tenir més problemes en atac. “La idea era fer embogir el partit. El que passa és que, quan hem tingut la pilota, no hem sigut precisos. No hem tingut lucidesa ni clarividència”. I aquest va ser el principal mal del Barça, que per primera vegada en tres temporades es quedava sense marcar cap gol al Camp Nou i, de passada, trencava una estadística de 15 triomfs consecutius a casa. En total, han sigut 16 partits al Camp Nou, amb 15 victòries i un empat, 50 gols a favor i només set en contra.

Una Champions i dos quarts

Luis Enrique tanca amb el Barça un currículum notable a la Champions. Va arribar a l’excel·lència en la seva primera temporada com a tècnic culer guanyant l’ orelluda a Berlín, precisament contra la Juve. La segona temporada deia adeu als quarts de final al camp de l’Atlètic de Madrid (2-0), que va remuntar el 2-1 de l’anada al Camp Nou. Aquest cop el Barça tampoc ha pogut colar-se entre els quatre millors de la competició. En total, 33 partits, 24 victòries, tres empats i sis derrotes; 79 gols a favor i 32 en contra. “M’encanta formar part d’un club tan ambiciós i amb uns jugadors que sempre ho volen guanyar tot”. Ahir, però, no va ser “la millor nit”.