BARÇA
Esports Barça 24/12/2010

Afellay: "Estic molt feliç de formar part de la família del millor club del món"

L'holandès, que lluirà el dorsal 20, ha estat presentat com a jugador del Barça i ha assegurat que li és igual on jugar, que s'adaptarà on li digui Guardiola

Nuria García
2 min
Afellay s'ha posat avui la samarreta blaugrana que lluirà a partir del gener.

BarcelonaIbrahim Afellay ha estat presentat aquest matí com a nou jugador blaugrana. L'extrem holandès, que lluirà el dorsal 20 a l'esquena, ha assegurat que està "molt feliç de formar part de la família del millor club del món". Afellay sap que no ho tindrà fàcil per fer-se un lloc a l'onze titular, però creu que amb esforç ho podrà aconseguir: "Lluitaré per la meva posició, però aquí hi ha jugadors molt bons, com és lògic en un equip com aquest". El jugador ha confessat que no li agrada autodescriure's.

Ahir dijous, Afellay va tenir una petita trobada amb l'entrenador, Pep Guardiola, que el jugador va reconèixer que va ser "molt positiva". "Necessitaré una miqueta de temps per adaptar-me. Guardiola em va dir que faria tot el que calgués perquè la meva adaptació fos al més ràpida possible. És un equip més ràpid, amb un nivell molt més alt que el de la lliga holandesa. Tots els jugadors quan arriben aquí han de trobar la seva posició i jo també ho faré", ha afirmat.

L'holandès ha reconegut que sap que els jugadors del seu país sempre han estat ben rebuts al Barça: "Cocu, Kluivert... tots m'han dit que aquest és el millor club del món i per mi és un somni", i ha afegit: "Quan jo era petit ja volia ser jugador del Barça. Quan em van trucar i em van dir que estaven interessats en mi, vaig dir ràpidament que sí".

Per la seva banda, Andoni Zubizarreta, director esportiu del Barça, ha explicat que Afellay "és un jugador molt dinàmic, que té les característiques del Barça. Esperem que ens aporti gols i que canviï el concepte de titulars i suplents. Juga en totes les posicions del centre del camp, polivalent, juga de fora endins i de dins enfora. Té una maduresa increïble i, a més, està acostumat a assumir reptes i a portar la bandera d'un equip, ja que era el capità del PSV", ha apuntat Zubizarreta.

Pel que fa al canvi de nivell entre la lliga holandesa i la lliga espanyola, el director esportiu ha dit que això, per a un jugador, "és un repte i una sort, perquè li permet progressar. Aquest és un club que t'ho dóna tot quan tu ho dónes tot", ha reconegut, i ha destacat: "A banda de la qualitat tècnica, ens oferirà tir i u contra u. Afellay ens aporta coses que no teníem en el nostre segon equip".

Zubizarreta ha afirmat que Afellay serà l'única incorporació del mercat d'hivern. "Serà l'únic, els jugadors del filial preferim que segueixin formant part de la plantilla del B", ha apuntat. Sobre el fet que el Barça s'hagi reforçat en el mercat d'hivern, Zubizarreta ha dit que simplement és perquè ha sorgit l'oportunitat, no perquè l'equip tingui problemes esportius. "No volem prendre el concepte que el mercat d'hivern serveix per reforçar els equips que tenen problemes esportius, ja que l'equip està bé. Aquest món està en moviment i ens hem d'adaptar".

El vicepresident primer i responsable de l'àrea esportiva del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha volgut agrair a Afellay "que decidís venir de seguida al Barça" i al PSV "l'esforç fet i l'enteniment" perquè, segons Bartomeu, el Barça ha fitxat "el jugador més rellevant" de l'equip holandès.

stats