BÀSQUET
Esports 21/05/2017

El Barça Lassa, a un pas de tancar una temporada per oblidar

Els blaugranes cauen a València i dijous han de guanyar al Palau per seguir vius

Albert Llimós
Rice intenta la penetració davant Vives

BarcelonaEl Barça Lassa de Georgios Bartzokas està a un sol pas de tancar una temporada per oblidar. El conjunt blaugrana va caure amb estrèpit a la Fonteta de València per 83 a 61 contra un equip molt superior tant dins com fora de la pintura i amb molta més ànima que un Barça que va deambular sense rumb ni caràcter sobre el parquet valencià. Dijous, al Palau Blaugrana, en el segon partit dels quarts de final dels play-off pel títol hi podria haver la sentència definitiva a un any de desencisos.

“Sembla que ens hem cansat de lluitar”, assumia el tècnic grec en acabar el partit, posant paraules a la gestualitat derrotista d’ell mateix i de tots els jugadors blaugranes durant el partit contra el València Basket. “Sembla que molts dels nostres jugadors són fràgils emocionalment”, sentenciava Bartzokas després de veure com el Barça Lassa es veia superat des de l’inici per un equip amb més determinació, encert i control. Els catalans van perdre 20 pilotes, el doble que el seu rival. Els problemes en la direcció del joc -només 13 assistències- es van notar a l’hora de buscar cistella: els blaugranes van acabar amb un 5 de 20 en el llançament de triple que va dilapidar qualsevol opció de victòria. Tampoc dins de la pintura les coses anaven millor. Just després de rescindir el contracte de Vítor Faverani, els pivots visitants van oferir la seva pitjor imatge: Ante Tomic va acabar amb 4 punts, superat per la mobilitat dels de Pedro Martínez. El búlgar Aleksandar Vezenkov va aportar dos punts -ja amb el partit resolt-, mentre el voluntariós Moussa Diagné no va poder sumar en els 8 minuts que va estar sobre la pista.

Ja des de l’inici, amb un parcial de 10 a 2, es va veure que els dos equips jugaven a un joc ben diferent, i tot i que el Barça va igualar l’electrònic a 15 punts, es va arribar al descans amb 41 a 26 després d’un triple en l’últim segon de Lucas Sikma. A la represa el Barça Lassa no va tenir capacitat de reacció i, a través de transicions ràpides, el València Basket va dinamitar el partit fins a obtenir un avantatge màxim de 29 punts. Brad Oleson, pressionat per dos jugadors taronges, arriscava en una passada i Joan Sastre robava per esmaixar amb comoditat i fer embogir el públic local. Així una vegada i una altra, fins al punt que Bartzokas va fer jugar el jove Peno en els minuts finals: un missatge per als jugadors veterans, pensant ja en el partit de dijous al Palau.

Tyrese Rice va ser el jugador visitant amb millor valoració final, amb 14 punts, però un 0 a 4 des de la línia exterior que va penalitzar molt el joc català. Per part valenciana, fins a 7 jugadors van acabar amb 9 o més punts i va destacar per sobre de tots el pivot Bojan Dubljevic, autor de 16 punts, dominador de la pintura. “Què s’ha de canviar?”, preguntaven a Bartzokas als micròfons de Movistar just acabat el partit, encara en calent. “Tot”, sentenciava el grec.

Olympiacos i Fenerbahçe busquen regnar a Europa

Olympiacos i Fenerbahçe buscaran aquesta nit (20 h, #0) coronar-se com a millor equip d’Europa i agafar el relleu del CSKA, campió l’any passat. En l’edició d’enguany d’Istanbul, els grecs buscaran el quart triomf de la seva història, mentre els turcs intentaran estrenar-se després de ser subcampions l’any passat. A la banqueta del Fenerbahçe hi haurà Zeljko Obradovic, vuit vegades campió del títol amb quatre clubs diferents, l’encarregat de dirigir un equip amb Bogdan Bogdanovic, Jan Vesely i el poderós Ekpe Udoh, que va superar el Madrid a les semifinals. A l’altre costat, el referent és Vassilis Spanoulis, que amb els seus 10 punts en l’últim quart contra el CSKA va liderar la remuntada grega.