ESPANYOL
Esports 18/03/2017

L'Espanyol pateix al camp de l'Eibar però torna amb un bon empat (1-1)

Un gol de Jurado permet rescatar un punt després de defensar-se dels atacs bascos

Toni Padilla
Pape Diop, titular contra l'Eibar

BarcelonaL'Espanyol ha salvat un punt del camp de l'Eibar (1-1), però ha perdut una oportunitat per superar a la classificació un rival directe i seguirà ocupant la novena posició per darrere, precisament, d'un Eibar que ha tingut més ocasions de gol. Les millors oportunitats han estat de l'equip de Mendilibar, molt intens i bombardejant des de les bandes l'àrea catalana un cop rere l'altre, però una bona contra de l'Espanyol ha permès a Jurado marcar el gol de l'empat a la segona part.

L'Espanyol ha patit de valent i gairebé mai s'ha sentit còmode. Quique Sánchez Flores ha apostat per Pape Diop al mig del camp, ajudant David López a aturar el joc físic dels bascos. A més, Hernan Pérez i Jurado ajudaven a les bandes Aaron i Javi López per aturar el joc de l'Eibar. El partit, però, després d'uns primers 15 minuts sense ocasions de gol i pèrdues de pilota, s'ha anat tenyint de blau i grana, els colors locals, amb més bones ocasions d'un equip molt intens que controla bé les jugades d'estratègia.

Al minut 20, Kike García, després d'una jugada iniciada en un córner, ha rematat de cap tot sol dins de l'àrea. L'Espanyol no tenia sortida ni control de la pilota, i només una errada dels centrals locals ha deixat Caicedo sol i amb metres per atacar, però Lejeune ha estat més ràpid i li ha pispat la pilota.

Caicedo (Espanyol) superant Lejeune (Eibar)

A la segona part, l'equip de José Luis Mendilibar ha començat amb molta empenta, intentant sentenciar el partit. En una contra, però, Gerard Moreno, sempre llest, ha vist com s'obria tot sol Jurado i li ha cedit la pilota. El gol de l'empat, amb una bona rematada de l'exjugador del Watford, ha arribat just quan l'Eibar pensava que ho tenia tot controlat. L'Espanyol, però, ha vist com els locals aconseguien crear dues ocasions clares, sempre amb centrades laterals, però de mica en mica els blanc-i-blaus s'han començat a defensar més bé.

Quique Sánchez Flores ha donat minuts a Víctor Sánchez per Pape Diop, amonestat, i Marc Roca per Hernan Pérez, i l'equip ha unit línies i trobat metres per intentar crear problemes a Lejeune i Ramis amb les curses de Caicedo i Gerard. El partit, vertical i lluitat, ha entrat en un terreny en què el gol podia arribar a qualsevol porteria. Inui, per la banda, ha fet dues jugades en què l'Espanyol ha patit i Mendilibar, que dirigia des de dalt de la tribuna perquè està sancionat, ha fet entrar Peña i Bebe per intentar fer mal a un Espanyol en què Álvaro Vázquez ha entrat per Caicedo, que ha vist la groga per protestar una falta de Ramis.

Lesió d'Óscar Duarte

Durant els darrers minuts, l'Eibar ha controlat el matx amb una bona ocasió de Bebe, però les defenses s'han imposat, cosa que ha permès a l'Espanyol aconseguir un punt que caldrà convertir en positiu derrotant la pròxima jornada a casa el Betis. La mala noticia, però, ha estat la lesió just en la darrera jugada del partit de Óscar Duarte, que s'ha fet mal al genoll en una jugada tot sol.