Gastronomia
Cultura 26/11/2010

El restaurant Miramar de Llançà i Ramon Freixa guanyen la segona estrella Michelin

Ricard Martín
1 min
Els xefs Ramón Freixa i Joan Roca

BarcelonaEl restaurant Miramar de Llançà (Alt Empordà) de Paco Pérez i el cuiner català establert a Madrid Ramon Freixa han guanyat una segona estrella a la Guia Michelin, i cinc restaurants catalans més guanyen la primera, segons es va saber ahir a Sant Sebastià durant la presentació de l'edició 2011 de la guia. Romain Fornell, al capdavant del Caelis de l'hotel Palace, recupera l'estrella després de dos anys de tancament per obres. Altres barcelonins que han tocat la primera estrella són Dos Cielos, Hisop, Moments i el Capritx de Terrassa.

En el capítol negatiu, l'Àbac de Barcelona perd la seva segona estrella. El xef Jordi Cruz no ha pogut superar l'estrebada de la marxa del creador del restaurant, Santi Pellicer, a Can Fabes. I també perd l'estrella el pare de Ramon Freixa, Josep Maria, a Freixa Tradició, tot i l'excel·lent tasca que ha desenvolupat en la recuperació de la cuina tradicional catalana. La principal sorpresa, no obstant, ha estat la pèrdua de l'estrella que tenia l'històric Hispània que regenten les germanes Reixach a Arenys de Mar (Maresme). Altres catalans que han perdut la distinció són El Cingle de Vacarisses (Vallès Occidental) i Tàpies (Alt Urgell).

I romanen les tres estrelles catalanes que ja hi havien: Santi Santamaría, Ferran Adrià, Carme Ruscalleda i Joan Roca, citats per ordre d'antiguitat en la distinció, al costat dels bascos Arzak, Berasategui i Subijana. Aquest resultat ha suposat una decepció al País Basc, que esperava empatar amb Catalunya amb restaurants de tres estrelles. Andoni Luis Mugaritz, després de reconstruir el Mugaritz, que aquest any va cremar en un incendi, haurà d'esperar a la propera edició.

stats