art
Cultura 26/11/2010

Catalunya, convidada d'honor a ST-ART

S'inaugura avui a Estrasburg, i estarà oberta fins el dilluns que ve

Antoni Ribas Tur
2 min
Vista d'un dels pavellons de la fira ST-ART

BarcelonaCatalunya i Romania són les convidades d'honor de la 15a edició de la Fira Europea d' Art Contemporani ST-ART que s'inaugura avui a Estrasburg. ST-ART, que enguany comptartà amb la participació de 80 galeries de dotze països, és la segona fira d'art contemporani més antiga de França.

Un total de quinze galeries catalanes estaran presents a la fira, com Anquin's, de Reus; Carme Espinet i Sala Parés, de Barcelona; Agora 3, de Sitges; i El Quatre, de Granollers, informa EFE.

A més, tenen pavelló les galeries barcelonines 3 punts, Absolute Art Space, Tuset, Miquel Alzueta i Villa del Arte. I també hi són presents AB, de Granollers; Espai G, de Terrassa, Marges U, de Cadaqués i Roser Noguera, de Sant Just Desvern.

La Galeria Manel Mayoral, que hi acudeix enguany per primera vegada, ha muntat el pavelló de majors dimensions, 200 metres quadrats, on ha reunit obres d'artistes de la talla de Picasso, Dalí, Barceló, Chillida, Tàpies, Genovès, Saura, Botero, Plensa o Sixeart, fins fa poc grafiter i que ha exposat a la Tate Gallery.

L'artista i representant de Mayoral, Ramón Tàssies, ha destacat una de les obres de Picasso, Horta de Sant Joan, de 1898, un paisatge nocturn en què, ha assegurat, el pintor malagueny "comença a pensar en el cubisme". També ha incidit a Vista de la Plaça de Sant Marc, pintada el 1974 per Salvador Dalí, que va donar el quadre a la ciutat de Venècia per ser subhastat i fer front als danys de les inundacions d'aquell any.

Tàssies ha revela que emportar-se un dibuix de Picasso costa entre 60.000 i 450.000 euros, mentre que un Dalí surt entre els 50.000 i 350.000 euros, preu aquest últim del quadre venecià. Les obres de Barceló de gran format, realitzades als anys vuitanta, anteriors, per tant a la seva fama internacional, costen entre 100.000 i 400.000 euros.

Segons el director artístic de ST-ART, Patrick-Gilles Persin, les galeries catalanes "són molt dinàmiques", ja que "n'hi ha diverses que fa set anys que vénen", mentre que les gregues han deixat d'anar a ST-ART.

L' any passat ST-ART va rebre 30.000 visites, que van comprar 1.200 obres. Alsàcia, ha declarat Pessin, "és una regió rica on hi ha molts col·leccionistes que esperen a ST-ART per comprar". La Fira Europea d'Art Contemporani potència la participació de galeries joves, amb la cohabitació d'artistes reconeguts i joves talents, i afavoreix les primeres compres dels nous col·leccionistes.

stats