Cultura
Cultura 21/01/2013

El CaixaForum de Barcelona i el de Madrid cobraran entrada per les exposicions temporals

Les entrades costaran 4 euros, però no afectarà els clients de l'entitat, que continuaran entrant gratuïtament

1 min
'La maja vestida', de Goya, al CaicaForum de Barcelona / CAIXAFORUM

BarcelonaL'Obra Social de La Caixa ha decidit cobrar entrada, a partir de l'1 de maig, per veure les exposicions temporals del CaixaForum de Barcelona i el de Madrid. Segons fonts de l'entitat financera, el motiu no és una disminució del pressupost, sinó que es volen prioritzar encara més els programes socials i assistencials en detriment dels destinats a la cultura i la ciència. Aquesta és una tendència que ha anat en augment els darrers anys. L'any passat es van destinar 500 milions d'euros a l'Obra Social −més del 70% del pressupost es va destinar a programes socials i assistencials.

Els clients de La Caixa, però, estaran exempts de pagar entrada i podran continuar accedint a totes les exposicions de manera gratuïta. Segons l'entitat financera, si cobressin l'entrada als clients, seria com perjudicar-los doblement, perquè part del que paguen de comissions de manteniment ja es destina a l'Obra Social.

Des del gener, el CaixaForum ja cobra 3 euros per les visites guiades, un servei que abans era gratuït. Els clients de l'entitat gaudeixen d'un 50% de descompte. Malgrat aquestes noves mesures, l'entitat assegura que no serà autosuficient.

El CaixaForum va rebre l'any passat 971.101 visites. El proper 4 d'abril té previst inaugurar una exposició dedicada a Georges Méliès i la màgia del cinema, i el 15 de maig obrirà les portes l'exposició 'Què fer', que es podrà visitar fins al 8 de setembre i que qüestiona si l'art és necessari per viure.

stats