Balears 31/07/2013

El Tribunal Superior confirma que al desembre un jurat jutjarà Matas

Rebutja el recurs de l'expresident, a qui reclamen 9.000 euros de multa i que torni 42.000 euros per un suborn a través de la seva dona

Efe
2 min

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha confirmat aquest dimecres que l'expresident del Govern Jaume Matas serà jutjat per un jurat a partir del 2 de desembre per un delicte de suborn en la presumpta contractació irregular de la seva dona, Maite Areal, en un hotel de Palma el 2007.

El tribunal declara mal admesos els recursos de Matas contra la no consideració de la prescripció del suborn del qual se l'acusa i contra l'admissió de diverses proves. A causa d'això, confirma el judici assenyalat pel magistrat Juan Jiménez. També rebutja l'al·legació de l'expresident segons la qual no l'han informat com tocava de l'acusació de suborn en contra seva i per a la qual la Fiscalia li reclama 9.000 euros de multa, a més del retorn dels 42.000 euros que va cobrar la seva dona.

En el judici s'analitzarà si Matas, aprofitant el càrrec de president, va contactar amb el propietari de l'hotel Valparaíso perquè li lliuràs com a regal 3.000 euros al mes durant el 2007. Per tal de "cobrir les aparences i aparentar que es tractava d'ingressos legítims", hauria simulat un contracte de feina per a la seva dona, deia el jutge en la interlocutòria que assenyalava el judici.

El jurat haurà de decidir si l'hoteler s'havia sentit compromès pel fet que Matas fos el president del Govern i del PP balear, que feia actes i mítings al seu local. També es determinarà si l'hoteler sabia que la dona de Matas no faria cap feina a canvi del sou i si, realment, Areal no va anar mai a l'hotel durant l'any que va estar contractada, tal com sosté l'acusació.

Aquesta causa és la peça separada número sis del cas Palma Arena, que en té 29 incloent-hi el cas Nóos.

stats