Comentaris (20)

 • Panissars 20/03/2017 12:47:00

  El que separa son 300 anys d'incomprensió manifesta, per la banda espanyola.
  No ens hem entés MAI, sempre hem cedit, abans a base de bombas o d'imposicions "manu militari".
  Però aquet conte ja s'ha acabat, la fallida de l'Estat de les Autonomias, agreujada per la crisis, ha demostrat amb claretat meridiana, que l'inutilitat total dels governs "corruptes" PPsoeros, es incapaç de redreçar la situació, que només s'aguanta gracies a l'aportació del 20% del PIB de Catalunya i al'expoli continuat dels 16.000 milions anuals.
  Per tant millor sols que mal acompanyats.

 • Joan Antoni Mir Aulet 20/03/2017 13:08:00

  La qüestió és passar la responsabilitat al poble. Així, ningú podrà jutjar la feina dels polítics, "no fos que..." El poble ha votat, ha sortit al carrer mil vegades. Que a en Romeva el rebin al mateix nivell que a la Sturgeon, no depèn del poble, sinó de la bona o mala feina de qui hem posat al parlament. Ens equivoquem del mig al mig, si acceptem la responsabilitat que, els polítics, i sobretot els politiquets, ens volen passar. Perque ells, sota el mandat popular, són qui han de teixir les al.liances per tal de legitimar la legalitat necessària, i així poder decidir només els catalans el nostre futur. No serà pas el poble qui ha, o haurà, de negociar al més alt nivell internacional per tal d'aconseguir-ho.

 • Llorens 20/03/2017 19:59:54

  @Joan Antoni Mir Aulet: Si però a Europa i al mon en general, si no ens veuen a nosaltres compromesos, menys es comprometran ells, per salvar-nos el cul.

 • Oriol Lafuente Terrafeta 20/03/2017 13:30:40

  Com sempre, Basses perfecte!!

 • Rubèn F. Pola 20/03/2017 13:54:56

  “No te puedes ir. Mira, aquí dice ‘Hasta que la muerte nos separe’”, va dir ell. “Excuses de FLA-pagador”, va dir ella.

 • AsterX 20/03/2017 13:57:10

  No ens volen comprendre.
  Si que ens entenen, però no els interessa dir-ho.
  Fer-nos cas del que diem, per a ells vol dir perdre.
  I solament volen guanyar.
  Per això fan veure que no ens escolten.
  No volen saber que si parléssim hi podrien guanyar més.
  La distància i els segles els han separat de nosaltres.
  Hem de fer camí sols, endavant.
  Tenim un objectiu, ells no.
  No parlo d'Espanya, sinó del govern de Madrid.

 • AsterX 20/03/2017 13:57:12

  No ens volen comprendre.
  Si que ens entenen, però no els interessa dir-ho.
  Fer-nos cas del que diem, per a ells vol dir perdre.
  I solament volen guanyar.
  Per això fan veure que no ens escolten.
  No volen saber que si parléssim hi podrien guanyar més.
  La distància i els segles els han separat de nosaltres.
  Hem de fer camí sols, endavant.
  Tenim un objectiu, ells no.
  No parlo d'Espanya, sinó del govern de Madrid.

 • antoni cuadrench 20/03/2017 14:41:47

  Puc pensar que a la manifestació d'ahir a Barcelona una immensa majoria d'espanyols no s'hi haurien sentit còmodes.
  Si els catalans portem molts anys segrestats, que ningú ho dubti, allà el mal és el mateix.

 • Jose Manuel Mendez 20/03/2017 22:10:52

  @antoni cuadrench: El problema es que allí a muchos ya les va bien estar secuestrados, porque no les expolian, les subvencionan; no maltratan su lengua y cultura, la engrandecen; tienen su selección y series americanas traducidas; los impuestos no asfixian tanto; y si Gasol gana es español y si pierde es porque es catalán; y tantas otras cosas. Allí el problema catalán se reduce al egoismo de unos cuantos que se empecinan en hablar raro y que quieren ser solos. No veo movimientos de masas para protejer su constitución del asesinato que cometen sus políticos en pos de la unidad de España. Para muchos, España es una y no cincuentayuna. Mal que nos pese, el pueblo español, como entidad conjunta, no tiene espíritu democrático. Otra cosa es la persona individual, pero como al alcoholico, no dejará el alcohol por mucho que se le diga, lo tendrá que hacer por sí mismo. Cada pueblo tiene el gobierno que merece, y la mejor forma de respetar al pueblo español es dejar que ellos decidan si merecen o no el gobierno que tienen. Esperaría idéntico respeto para el pueblo catalán, pero eso ni existe ni ha existido.

 • racocateix 20/03/2017 14:47:07

  En aquest moment estan dilapidant una intel·ligent entesa que beneficiaria a tothom i que ningú amb dos dits de front, no acabarà mai d'entendre.
  ¿Que passarà en els propers mesos? Doncs es més que probable que la major part de la ciutadania de Catalunya tiri pel dret i que el govern del Estat, ho intenti parar de mala manera.
  Podran parar-ho momentàniament per la Força de vèncer sense convèncer, però la fortalesa i convenciment d'aquest poble, els obligarà a enraonar de tu a tu, perquè no els deixarà cap més alternativa.

 • Daimon 20/03/2017 15:21:35

  Si entreguem les urnes, aproparan els inhabilitats?

 • Daimon 20/03/2017 16:12:07

  TEOREMA DE LA INCOMPLETITUD DE GÖDEL:

  Si se pot demostrar que un sistema aixomàtic és consistent a partir de si mateix, llavors és inconsistent.

 • Carles Smt 20/03/2017 16:43:39

  Puigdemont (no triat a unes eleccions) i Junqueres escriuen una carta demanant diàleg per trencar un país despres de passar-se els últims anys fent estructures d'un suposat estat que ningú ha votat. No hase falta desir nada más.

 • Jose Manuel Mendez 20/03/2017 21:52:38

  @Carles Smt: Cualquier elección después de la sentencia del Tribunal Constitucional contra el Estatut votado en referendum no es democrática, sino un fraude y una pantomima. Esa sentencia deja claro que una docena de magistrados pesan más que el voto de un pueblo. A partir de ahí, cada uno puede hacer la interpretación que quiera sobre cada hecho que suceda, pero no podrá ampararla con la palabra democrácia, pues esta, en el estado español, fue asesinada el 2010.

 • Carles Smt 21/03/2017 13:00:12

  @Jose Manuel Mendez: O sea que segun tú, nadie puede recurrir lo que le venga en gana si cree que vulnera sus derechos individuales. Solamente podemos recurrir lo que el poder de turno nos diga o nos aliente. Creía que este tipo de bananerismo estaba ya superado. Veo que no.

 • Jose Manuel Mendez 21/03/2017 21:36:54

  @Carles Smt: Gran democracia la tuya en la que lo que no gano en las urnas ya me lo afinan los jueces que siempre serán de mi cuerda. Dejemos de votar pues, es tirar el dinero, fuera partidos políticos, sindicatos, sociedad civil. Volvamos al pleistoceno y que los ancianos de la tribu nos dirijan. Vote No al estatut, y aún así lo defiendo a muerte. Me trago un gobierno al que no he votado, y discrepo democráticamente y no me voy al juzgado con cada decisión que toman, yo no tengo jueces de mi cuerda. Pero debo ser un bananero, otro calificativo para mí colección.

 • Helmer 20/03/2017 17:24:01

  Basses o Sr. Basses, agafi vostè l'estendard i endavant. Que vegin, que entenguin, que no només es qüestió d'uns quants polítics que s'han trastocat. Què es el poble, que també vol el que els polítics demanen. Vostè tiri endavant i tots seguirem.

 • Ciutadà 20/03/2017 18:54:07

  Molt ben explicat i tractant de convèncer amb els arguments i els elements legítims de la raó i no per la força ,la coacció o la imposició com fa el desgovern del ppsoec's !

 • manel4 20/03/2017 20:43:16

  Todo el poder político,económico,financiero y un largo etc.,lo han concentrado en Madrid. Grave equivocación y flaco favor han hecho al resto de los españoles. Querían hacer una gran metrópoli a expensas del resto de la meseta y zonas circundantes y se han equivocado muy mucho, les rodea la nada o casi nada, se ha ido vaciando Castilla-León, Castilla la Mancha, Extremadura y a dado como resultado de que la Comunidad de Madrid tiene muchos más habitantes que estas tres juntas y aún pueden añadir alguna Provincia más. Gran equivocación, un País semi-vacío no va a ninguna parte,no tiene futuro,es pan para hoy y hambre para mañana. Hemos de marchar de una vez, antes de asistir dentro de este marasmo al hundimiento total debido a la inopia de sus gobernantes. Com diuen els anglesos : NO WAY OUT

 • Josep Rovira Bosch 20/03/2017 21:23:17

  efectivament parlar de cop quan el que es defensa és la democràcia és estar enrocats en un passat , i haver perdut el sentit de la realitat, perquè un cop el fan els militaristes, o els feixistes o els imperialistes, però mai els que defensen les urnes per buscar una solució a un problema de convivència i de poc respecte.

Comenta

Si no tens usuari de l'ARA, aconsegueix la teva subscripció gratuïta

Activa-la aquí
Ja tens usuari de l'ARA? Inicia sessió

ENVIA UN COMENTARI

L'Ara.cat utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. Més Informació

D'acord