Balears 30/07/2013

La jutgessa retira la prohibició als mitjans de difondre els correus d'Urdangarin

Continua vetant que l'exsoci del duc filtri els correus als quals considera que té accés

Europa Press
2 min
TIRANT AMB BALA  Amb la seva declaració, Diego Torres va esquitxar de ple la monarquia espanyola i va intentar desmuntar l'argument principal de la defensa d'Urdangarin. El duc de Palma, segons els seus advocats, no tenia un paper executiu a l'Instituto Nóos.

BarcelonaLa magistrada del jutjat de primera instància número 46 de Barcelona ha aixecat la prohibició als mitjans de comunicació de difondre els correus electrònics personals d'Iñaki Urdangarin, pels quals el duc de Palma va presentar una demanda per vulneració del seu dret a la intimitat. En una interlocutòria, la jutgessa dóna la raó als set mitjans demandats però manté la prohibició a l'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres, de filtrar els correus a les empreses de comunicació.

La jutgessa considera que "no s'han concretat prou les raons per les quals s'ha de limitar el dret d'informació a aquests mitjans i no a uns altres" per això, diu, la prohibició cautelar "és incerta i ineficaç" i tampoc "garanteix que els correus íntims no es difonguin". No obstant això, respecte a Torres, considera que malgrat que ha declarat que no té cap correu i mai no ha tingut intenció de publicar-los, "és evident que els té" i que pot accedir-hi tal com ha quedat demostrat durant la instrucció del cas Nóos.

Per això, en el cas de Torres, "en prevenció que pogués decidir filtrar-a qualsevol mitjà de comunicació i amb això frustrar la protecció de la intimitat" d'Urdangarin, manté la prohibició cautelar que havia decidit el 15 d'abril del 2013 davant la petició d'Urdangarin, que havia presentat una demanda contra set empreses de comunicació i contra Diego Torres perquè creia que publicarien correus íntims sobre qüestions personals i familiars.

Cinc d'aquests mitjans es van oposar a la mesura emparant-se en la preeminència del dret a la informació sobre el de la intimitat, davant la personalitat pública del duc, al·legant que no havia demostrat que tenien els correus la publicació dels quals volia evitar i perquè allò era censura prèvia .

Després d'analitzar les al·legacions dels mitjans, la jutge considera que han pogut provar que ells no van ser els únics que durant dies s'havien fet ressò de l'existència d'aquests correus. A més, considera que no s'ha demostrat que els mitjans demandats tinguessin els correus ni que els haguessin de publicar aviat, de manera que "no hi ha justificació per legitimar que uns mitjans de comunicació tinguin limitat el seu dret a informació i altres mitjans no".

El 16 de juliol es va fer una vista a porta tancada en què Iñaki Urgandarin i Diego Torres es varen veure les cares en un jutjat per primera vegada. Als jutjats de Palma sempre que han declarat pel cas Nóos ho han fet en dies diferents. La Fiscalia i Urdangarin hi varen demanar que es mantinguessin les mesures cautelars.

stats