Camp de Tarragona 19/04/2017

El Celler Sort del Castell ja treballa en deu països de l’Àfrica subsahariana

J.s.
2 min

TarragonaEl responsable d’internacionalització del Celler Sort del Castell, Gregori Luengo, va participar el 2004 per primer cop en una missió empresarial de la Cambra de Tarragona a Ghana, Nigèria, el Benín i la Costa d’Ivori. Tot i que ja treballaven al Camerun i la Costa d’Ivori amb contactes però sense trepitjar el terreny, volien fer més prospecció de l’Àfrica subsahariana. “El millor per arrencar en aquests països és anar-hi acompanyat, i per això vam decidir anar-hi amb la Cambra. Sempre t’ajuden perquè tenen experiència i si hi ha algun problema te’l poden solucionar més fàcilment. He continuat participant en missions seves, tot i que ara menys i ja fa anys que em moc sol per l’Àfrica”, explica.

Luengo assenyala que actualment el Celler Sort del Castell treballa en deu països de dues àrees diferents -el golf de Guinea i la zona est, a Kènia, Uganda i Etiòpia- i que les exportacions a aquests països representen el 30% del total de l’empresa, que opera als cinc continents. Els productes que venen més són sangria de la línia mitjana-alta i vi de missa, seguits de més lluny pel Vermut Yzaguirre -el seu producte estrella- i els vins de la DO Costers del Segre.

“Per treballar en aquests països ho hem de fer a través d’un importador que a vegades també és distribuïdor, o d’altres operen amb distribuïdors i subdistribuïdors. Com que té un cost molt gran enviar mercaderies a aquests països, hem de treballar sempre amb grans volums de producte”, explica el coordinador d’internacionalització del Celler Sort del Castell, que està obrint nous mercats, com Tanzània i Ruanda l’any passat, i que ara vol introduir el vermut en un mercat tan important com és Sud-àfrica.

stats